Förra helgen ställde vi i ordning allt inför vintern ute vid torpet, både inne hos fåren, i stugan och i husvagnen som behövde tömmas på lite saker. Det gjorde att hundarna fick extra mycket tid till aktiviteter denna helg.smiley

Många väntar och längtar efter snö. Men jag har fortfarande fjolårets enormt stora snömängder färskt i minnet, och tycker att det är skönt att snön ännu inte kommit. Nu går det fortfarande att både spåra i skogen och valla får på lägdan. Marken är täckt av stora fina vita kristaller, så det är vitt överallt och det räcker bra för mig.smiley

I helgen lade jag ett 2 timmar gammalt spår till Cuba, som inte spårat på länge. Spåret startade längst ner på djupet av upptagsrutan, och jag hade lagt ut många apporter och gjort flera vinklar efter vägen. Det var både öppen terräng och risig/tät terräng. Jag ställde upp mitt på kantlinjen och skickade in Cuba i upptagsrutan. Hon kopplade på nosen direkt, och gick rakt fram genom rutan. När hon kom till den bortre kanten fick hon kontakt med dofterna, och tog upp spåret direkt och gick iväg. Det är en härlig känsla att se när hunden arbetar noggrant, och tar sig runt spåret likt loket på en räls.smiley

Alla hundar har även tränat uppletande. Jag vallade en stor ruta och lade ut flera föremål. Den mest ovana, Foxie, började. Hon arbetade fint och fann föremålen rätt snabbt. Hon behöver dock träna mer på avlämnandet,eftersom hon gärna vill leka med sakerna just när hon är framme hos mig.

Sedan var det Texies tur. Hon gick ut spikrakt på varje skick, vilket resulterade i att hon kom rakt mot vartenda föremål. Det såg ut som vanliga apporteringar när hon hämtade in föremålen. Hon gör alltid fina avlämnanden, och hade fått högsta betyg på momentet om det vore tävling.

Cuba fick gå sist. Jag ville att hon skulle få den svåraste rutan, med mycket dofter av de andra hundarna, och dofter efter föremålen som inte låg på exakt samma ställen som tidigare. Hon jobbade fantastiskt fint, väldigt motiverat och gav sig inte förrän hon fann föremålen. Hon hade också fina ingångar och avlämnanden. Jag är jättenöjd med alla hennes skogsarbeten i helgen.smiley

Texie och Foxie har vallat i helgen också. Det är svårt att hinna med det under vardagarna, eftersom man inte hinner hem från jobbet innan det är mörkt ute. Texienjuter varje gång hon får gå in och träna med fåren, och fick hon välja skulle hon inte göra annat än valla.smiley

Vi har haft besök också, fina Örnnästets Bex med matte och husse hälsade på i lördags. Halvbrorsan Ricko fick stanna hemma, eftersom Foxie löper just nu. Hon är mitt i höglöpen, och viker svansen så mycket att den blir som en knorr uppe på ryggen när man rör vid hennes bakdel.smiley

Trots kalla dagar så har vi haft sol i helgen.smiley Promenaderna har varit underbart sköna och hundarna har haft jätteskoj, trots att de fick sitta stilla och posera framför kameran emellanåt.

Väl hemma efter varje äventyr/aktivitet, samt efter Bex´s besök såg det ut så här…smiley


/Eva