Efter den enormt varma sommaren när det inte gick att träna så mycket med hundarna, blev det en intensiv sensommar och höst med fårvallning för oss med Texie och Foxie. Cuba har därför fått stå tillbaka en hel del i träningen. Men nu har jag tagit mig i kragen och börjat få någon slags kontinuitet i träningen igen.smiley

Det är svårt att hinna ”klämma in” ett pass under vardagarna, eftersom det är mörkt ute när jag åker till jobbet och lika mörkt när jag åker hem. Idag kom den första större snömängden, så kanske att det åtminstone blir lite ljusare ute av det.

Mitt i värsta snöstormen idag fick Cuba följa med mig ut på lunchrasten för ett träningspass. Jag frös om fingrarna, men Fröken Bus tyckte det var superskoj, både med all snö och med alla övningar med efterföljande godsaker!smiley

Helgen har f.ö. varit full av aktiviteter och delvis mycket kall. Jag klev upp tidigt på lördagsmorgonen. Termometern visade -18 grader, så jag valde att baka istället för att gå ut med hundarna. De fick sina timmar senare under dagen när vädret blivit mildare och vi var ute vid torpet och fixade. Hundarna älskar att åka ut dit. För Cubas del handlar det mest om att utforska allt som finns där, och att springa runt och leka och bära på saker. De andra två tjejerna springer också och leker en del, men håller helst koll på fåren om de får möjlighet.smiley

Det kom ett spännande paket till hundarna i fredags. Intresset var högt när jag ställde det på golvet, och nyfikna nosar dök snabbt ner i lådan när jag öppnade den.smiley

Paketet var fyllt med hundgodis, vilket passade perfekt när vi avslutade helgen med inomhusträning för alla hundarna. Texie, som inte tränat lydnad på länge, var jättetaggad och ville bara göra mer och mer övningar.

På Cuba märktes det att hon ännu inte kommit i den form som hon har varit. Det blev svårt för henne att fokusera så mycket som jag önskade, och mest berodde det på att vi tränade på en ny plats. När jag tränade på lunchen idag så var jag på en bekant plats för Cuba, och det märktes genast att jag hade en tryggare tjej bredvid mig nu.smiley

Polstjärnan lyste starkt och vackert mot en svart himmel under gårdagens morgonpromenad i skogen. Idag formligen vräker snön ner, och radion spelar ihållande julmusik. Pepparkakshuset har tagit form, julgranen står färdigklädd och alla julklappar är inslagna sedan en tid tillbaka. Kan det bli bättre julstämning?smiley

/Eva