Årets semesterdagar rullade (som vanligt) på väldigt snabbt! Men vi hann med en hel del i alla fall.

Vi har varit ute vid torpet varje dag under sommaren. Det har blommat i många färger runt om oss där ute, det är så vackert! Jag har plockat färggranna buketter, och vet inte om jag någon sommar tidigare har sett så många prästkragar överallt?!

Vi har kunnat plocka både smultron, blåbär, svartvinbär och hallon på vår egen tomt, och i skogen runt omkring oss. Jag lyckades t.o.m. hitta lite hjortron när hundarna och jag plockade blåbär i skogen. Det har blivit många somriga efterrätter dessa veckor.

Vi har jobbat med det nya fårhuset, städat och fixat med olika småjobb som behövde göras där ute, tränat hundar, promenerat, badat (främst hundarna), vallat får, grillat var och varannan kväll m.m.

Hundarna somnar snabbt varje kväll. De njuter lika mycket som oss av alla aktiviteter på dagarna.

– “Matte, vi hjälper till att packa, vi vill också följa med!”

Barnbarn nr 2 föddes i slutet av maj. Visst har han den finaste filten????

Grillvakten Kimmi?
Var och en hittar sin plats att sova på…?

Grillat bröd och renskav på Muurikkan tillhör en av sommarens favoritmiddagar.?

En orolig Cuba i tvättstugan kontrollerar om alla mjukdjur finns kvar efter tvätt och tumling.?

När det blir riktigt varmt är det bra att hitta en sval plats…?

Cuba har hämtat en av husses tofflor, och hoppas på en smaskig belöning.?

Fårhusets grund, indragning av vatten och markberedning runt om huset blev snabbt färdigt. Sedan kom alla väggar och tak upp på bara några dagar! Det är fortfarande en del kvar att göra, som t.ex. dörrar och indragning av el. Nu när vi jobbar igen får vi göra sådant på helgerna framöver.

Hundarna har varit på fotosession i sommar. Min yngsta systerson Andreas Stridsberg är en MYCKET PROFFSIG fotograf, och han tog bl.a. dessa vackra bilder på trion:

Vill du se mer av allt som Andreas har fotograferat (bl.a. till några av tavlorna som Ikea säljer), så titta in på denna sida:

https://www.mystic-pic.com/

Nu är hon här! Imzedrift’s Kimmi har tillfälligt flyttat in hos oss. Stort TACK till matte Annelie för att vi har fått förtroendet att låna den fina tjejen under några månader framöver!?

Kimmi var i sin 5:e dräktighetsvecka när hon kom till oss, och vår förväntan var stor inför återseendet. Skulle vi se någon skillnad jämfört med när hon nyss blivit parad?

Och ja, det gjorde vi! Kimmi hade ökat oväntat mycket runt midjan!?

Här är en bild från när jag var och parade Kimmi, där ser man hur smal hon är om midjan.

Här är en bild från igår. Nu syns det tydligt hur tjock hon har blivit runt magen.


Kimmi har i stort sett uppvisat alla dräktighetstecken som går, som tex. illamående, matvägran, flytning (sträng), större och rosa spenar, ökat omfång och ökad vikt.

Nu har vi, till Texie och Foxies stora förtret, TVÅ schäfrar här hemma. Båda är lika nyfikna, hungriga och kelsjuka. De är dessutom MYCKET DUKTIGA på att sno åt sig alla leksaker – oavsett om någon annan skulle råka ha den i sin mun just då!?

Att ha fyra vuxna tikar tillsammans går hur bra som helst. Texie och Foxie, som är av rasen border collie, nonchalerar helt schäfrarna. De tycker nog att de inte är tillräckligt sofistikerade, och dessutom för ”stökiga” i sitt sätt att vara.? Kunde Texie & Foxie sucka högljutt, så skulle de förmodligen göra det många gånger per dag när schäfrarna leker och springer runt och kollar in allt.? Schäfrarna å sin sida, har för länge sedan gett upp hoppet om att Texie eller Foxie skulle ”nedlåta” sig till att leka med dom, så Cuba och Kimmi söker sig istället till varandra. De har båda stenkoll på vilken leksak den andra har för tillfället, och helst vill de ha den leksak som den andra av dom har!?

Kimmi har fått en ny leksak, en liten gris. Vi tänkte att den skulle passa henne rätt bra just nu…?

Med tanke på de dragkamper som blir när Cuba och Kimmi vill ha samma leksak, så blir det en del sömmar att laga.?

Med en större mage har Kimmi kanske inte den snyggaste stilen när hon sitter numera…?

Hon har blivit lite rakare över midjan, och har en något rultigare gång när hon rör sig. Midjemåttet har ökat med hela 15 cm, och hon har gått upp drygt 6 kg sedan hon parades. Hennes spenar har blivit både stora och mörkt rosa.

Nu är Kimmi snart inne på sin 7:e dräktighetsvecka, och det börjar synas rätt bra på henne. Sidorna vid midjan har sjunkit in något, och buken hänger istället ner mer.

Trots att Kimmi nu äter riktigt mycket mat varje dag, så är hon konstant hungrig HELA tiden. Hon har inga som helst skrupler när det gäller att försöka hugga till sig en godbit innan handen är på väg ner mot hennes mun för att överräcka godbiten…

Även sallad slukar Kimmi, alias ”Hungran”, med god aptit!?

Kimmi får 4 mål mat per dag nu, och fick hon välja själv så skulle det vara betydlig oftare!?

Nu är vi inne på tredje arbetsveckan efter semestern, och vardagen har kommit in i den vanliga lunken. Vad passar väl bättre då, än att se fram emot det Kimmi förhoppningsvis gömmer i sin mage?!???

/Eva