Dagen innan midsommarafton var min sista dag på jobbet innan semestern. Jag hade kontakt med Kimmis matte Anneli för att höra hur Kimmi verkade ligga till i löpet. Hon hade börjat löpa en månad tidigare än beräknat, och Annelie var osäker på vilken dag i löpet Kimmi nu kunde tänkas vara. Eftersom en långhelg stundade och allt som har att göra med parning, blodprover m.m. aldrig tycks infalla under vanlig kontorstid, så började jag fundera på om jag skulle hämta Kimmi lite tidigare än vi hade funderat på. Magkänslan sa att det kunde vara bra att ha henne hemma när rätt dag i höglöpet infaller. Jag hade ju en lång resa framför mig sedan, till hanhunden Troll.

Sagt och gjort, jag ställde väckarklockan på 01:30 den första (!) semesterdagen, midsommarafton, och drog norrut till STORFORSEN som ligger inåt landet i höjd med Luleå. Jag landade hos Annelie och Kimmi kl. 8. Medan vi satt och pratade kliade jag Kimmi på ryggen. Då vek hon svansen, och lite panik kröp fram hos oss båda. Jag vände hemåt en timme senare, och landade lagom till midsommarmiddagen med Peter ute vid torpet. Vi tog en promenad med alla fyra hundar, så att de skulle få träffa varandra under en avslappnad men ändå ordnad form. Det var en ljuvlig sommarkväll, även om den inte blev så lång för min del. Det hade blivit en tripp på 90 mil t.o.r. den dagen, så jag däckade tidigt i TV-soffan på kvällen.

Det blev en skön och varm skogspromenad ute vid torpet när vi kom fram. Hundarna accepterade Kimmi direkt, och med tiden fick Cuba också en lekkompis i Kimmi.

Dagen efter ringde väckarklockan åter tidigt. Jag packade bilen och tog med mig Kimmi och åkte söderut, och räknade med en tripp på 70 mil. Första stoppet blev vid ett djursjukhus i Sundsvall. Kimmi fick ta ett blodprov vilket visade att ägglossningen hade startat, och att rätt parningsdag var nära.

Vi åkte genast vidare till Spårmarkens kennel i STORFORS i Värmland. Kimmi och Troll parades redan samma kväll (midsommardagen), och även dagen efter.

Höga Kusten-bron, ligger 45 min bilresa söder om vårt hem.

Efter den första parningen satt Troll alltid och väntade på Kimmi när vi kom dit.

Ytterligare en dag senare ringde väckarklockan åter tidigt, det var dags för hemresa. Hundarna parades tidigt på morgonen och vi åkte de 70 milen hem samma dag. Nu hade vi tre mycket lyckade parningar, och Kimmi sov nöjd hela vägen hem.

Det blev sedan en vilodag från både E4:an och väckarklockan, innan jag skjutsade hem Kimmi till Luleå.

Jag hann med många mil under de första och intensiva semesterdagarna. Samtidigt var det bra att jag ändå var ledig när det var dags, och att parningarna fungerade redan samma kväll som vi kom fram.

Finns det något vackrare än Sommarsverige?! Jag önskar att jag kunnat fotografera mer på min resa. Det var underbart sommarväder alla dagar, och jag passerade så många vackra platser.

På väg hem från Värmland fastnade jag i kilometerlånga köer när vi var bara 20 min hemifrån…

Den 23 augusti kom så dagen D! Då föddes ett gäng härliga valpar, Örnnästets T-kull. Kimmi är en jätteduktig mamma, och sköter om småttingarna jättefint.

Idag är valparna vägda, 1 vecka efter födseln. Det är bara att konstatera att alla ökar mycket bra i vikt, de är pigga och starka. De har ökat med 70-87% jämfört med födelsevikten. Inga dåliga ökningar på endast en vecka.

Valparna har idag fått var sitt halsband som de kommer att ha när de ska fotograferas. Då blir det lättare att följa respektive valp på bilderna framöver. Se Örnnästets Kennel-sida på Facebook för mer bilder.

/Eva